Balmumu Heykeller Müzesi

Eskişehir Balmumu Heykeller Müzesi Şarkiye Mahallesi, Atatürk Blv. No:43, 26010 Odunpazarı/Eskişehir
Odunpazarı / Eskişehir
0222 234 37 34
1499 kez incelendi
  • Aileye Uygun
  • Kafeterya
  • Gruplara Uygun
  • Çocuklara Uygun

Balmumu Heykeller Müzesi

Türkiye’deki ilk örneği olan “Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi”nde, tarihi kişiler ile yerli ve yabancı ünlü 160 kişinin heykeli yer almaktadır.


İletişim Bilgileri

Eskişehir Balmumu Heykeller Müzesi Şarkiye Mahallesi, Atatürk Blv. No:43, 26010 Odunpazarı/Eskişehir
Odunpazarı / Eskişehir

0222 234 37 34


Sosyal Ağlar


Gezilecek Yerler Kategorisi

Müze,Şehir Turu

  • Atatürk Heykeli
  • Balmumu Heykelleri
  • Dünya Liderleri Heykelleri
  • Eskişehirspor Efsane Kadro
  • İş Dünyası Heykelleri
  • Kurtuluş Savaşı Heykelleri
  • Mustafa Kemal Atatürk ve Ailesi
  • Müzisyenler
  • Osmanlı İmparatorluğu
  • Sanat Dünyası Heykelleri
  • Türk Liderleri

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in, Eskişehir’e, kazandırdığı ve Dünyanın pek çok ülkesinde bulunan “Madam Tussaud” Müzesi’nin Türkiye’deki ilk örneği olan “Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi”nde, Yılmaz Büyükerşen’in Büyükşehir Belediyesi’ne bağışladığı, tarihi kişiler ile yerli ve yabancı ünlü 160 kişinin heykeli yer almaktadır.

Müzede, Atatürk’ün çeşitli dönemlerini yansıtan heykelleri, Atatürk’ün ailesinin yanı sıra yerli ve yabancı devlet adamlarının, sanatçıların, medya mensuplarının ve sporcuların canlı hissi veren heykelleri, değişik dekorlar önünde sergilenmektedir. Müzede aynı zamanda Eskişehir’in ve Türkiye’nin tarihinden kesitlere de yer verilmiştir.
Zaman içinde Eskişehir’e gelecek olan ünlü kişilerin ölçüleri alınıp, özel fotoğrafları çekilerek yapılacak olan balmumu heykelleri de müzedeki yerini alacaktır.


Müzeyi ziyaret edenler profesyonel fotoğraf ekibimize balmumu heykellerle birlikte fotoğraflarını çektirebilmektedirler.
Müzenin gelirleri bağış şartı gereğince kız çocukları ile engelli çocukların eğitimi için kullanılacaktır.

Müzede Kurtuluş Savaşı, Mustafa Kemal ve Ailesi, Osmanlı İmparatorluğu, Türk Liderler, Eskişehirspor Efsane Kadro, Dünya Liderleri, Tiyatro, Sinema, Müzik, Sanat Dünyası ve İş Dünyasından olmak üzere daha pek çok alanda Türkiye’ye değer katmış ünlü ismin heykelleri sergilenmektedir.

 BALMUMU HEYKELLER MÜZESİ KROKİ VE HARİTA BİLGİLERİ

SALON A  – ATATÜRK, OSMANLI, KURTULUŞ SAVAŞI, CUMHURBAŞKANLARI, CUMHURİYET

SALON B – HAVACILIK ve DEMİRYOLU, BASIN YAYIN, SİNEMA-TV, SPOR, TİYATRO, SANAYİ, DÜNYA LİDERLERİ, BİLİM

SALON C – TARİHİ KARAKTERLER

SALON D – DEMOKRASİ

SALON E – EĞİTİM, ANILAR ve ÖDÜLLER

 

BALMUMU HEYKELLER HAKKINDA

Balmumu, canlı görünümlü heykeller yapmaya son derece uygun bir malzemedir. Balmumundan yapılmış heykellerden oluşan ilk müze, Londra’da 1835 yılında açılan Madam Tussauds Müzesidir.
Madam Tussauds Müzesi, ziyaretçilerin tarihi ve popüler kişilerle temas kurması konusunda balmumu heykellerin ne kadar başarılı olduklarını gösterdikten sonra, hızla yaygınlaştı. Dünyanın pek çok yerinde balmumu heykellerden oluşan müzeler açıldı.


Türkiye’de türünün ilk örneği olan Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi 18 Mayıs 2013, Cumartesi günü müzede heykelleri bulunan Orhan Gencebay, Haldun Dormen, Göksel Kortay, Göksel Arsoy, Nevra Serezli, Rutkay Aziz, Tarık Akan, Emin Çölaşan gibi çok sayıda sanatçı, gazeteci ve yazarın katılımıyla açılmıştır.
Yılmaz Büyükerşen, bu müzede sergilenen balmumu heykellerinden önce, Anıtkabir’de, Samsun’da , İnebolu’da, İzmir’de, Harp Akademilerinde ve Deniz Harp Okulunda sergilenen balmumu Atatürk heykellerini de yapmıştır.

 

Tarhimizin ürünüyüz ve yetiştirdiğimiz insanlar kadarız.
Gurur duyulacak bir tarihimiz var.
Gurur duyulacak insanlar yetiştirdik.
Ancak tarhimize de insanlarımıza da hak ettikleri değeri veremediğimizi düşünüyorum.
Balmumu heykeller, tarihle ve ünlü kişilerle insani bir temas kurmaya çok uygun.
Balmumu heykelleri bu yüzden seviyorum.
Umuyorum ki, yaptığım heykeller, tarihimizle, insanımızla, yani kendimizle barışmak konusunda, karınca kararınca da olsa bir katkı yapacaktır.
Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen


Harita